top of page

PROJECTEN

Vluchtelingenkamp Rainbow Camp - Papoea Nieuw Guinea

Wij willen door middel van dit project ons inzetten om onderdak en ondersteuning te bieden aan vluchtelingen uit West Papoea in het buurtland Papoea Nieuw Guinea. Zij verblijven momenteel in vluchtelingenkamp Rainbow Camp onder erbarmelijke omstandigheden. Vluchteling zijn in Papoea Nieuw Guinea kent niet dezelfde veilige, stabiele leefomgeving als dat een vluchteling in Nederland kent.

Daarom willen wij ons hiervoor inzetten en toewerken ze een goed en veilig onderdak te bieden en vanuit daar hen te stimuleren perspectief op te bouwen voor een betere toekomst. Dit willen wij doen door hen te voorzien van belangrijke levensbehoeftes, ze trainingen te geven en een goed netwerk om hun heen te bouwen.

In 2014 is onze voorzitter, Simon P. Sapioper, afgereisd naar het vluchtelingenkamp en heeft gezien hoe de vluchtelingen in het kamp wonen. Zij wonen in schrijnende omstandigheden en helaas worden zij gezien als 'tweederangsburgers'. Ze staan niet op de politieke, of welke, agenda dan ook. Dit maakt dat zij totaal op zichzelf aangewezen zijn. Op hun eigen manier proberen zij zichzelf te redden. Op de lokale markt verkopen zij bijvoorbeeld vis en andere etenswaren. Genoeg levert het alleen niet op. Elke dag is het overleven. Ook de kinderen, zowel jong als oud, kunnen niet naar school.

Het is een doorlopend project, dat houdt in dat we op verschillende manieren het project zullen blijven ondersteunen, en financieren, totdat ons doel bereikt is.

Wil je ons hierbij ondersteunen, schiet ons aan! Al het beetje helpt. Of dit nou op financieel of praktisch gebied is.

Door middel van het 'Doneer' button, kun je direct een financiële bijdrage geven. Noem in de omschrijving Rainbow Camp. Kun je op andere manieren bijdragen, stuur ons een bericht.

bottom of page