top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSophia Sapioper

1 juli viering - Proclamatie dag West Papoea


Foto's hierboven van de sprekers (J. Zandberg, A. Sapioper, D. Tatem). De dienst ter nagedachtenis aan Dhr. Jacob H. Prai werd voorgeleid door ds. J. van der Spek.

Samen hebben we stil mogen staan bij hen die ons voor zijn gegaan, tegelijk mogen vieren dat zij de dappere stap hebben genomen om te staan voor hun recht, staan voor rechtvaardigheid, voor gelijkwaardigheid. We blijven ons inzetten voor ons recht en zetten voort dat is begonnen. De Proclamatie, uitgeroepen op 1 juli 1971, is het tegengeluid en de weerstand tegen de onrechtmatige besluitvorming voor het insluiten van West Papoea bij Indonesië.


Papua merdeka! Vrij Papoea!


Tijdens deze dag heeft de Footbal Association West Papua de nieuwe voetbaltenue mogen presenteren. Er staat veel op de planning! Voor meer informatie, houdt de site van de football association in de gaten. Door voetbal hopen we in ieder geval te laten zien wie wij Papoea's zijn en waar we voor staan. Daarnaast willen we met voetbal ons inzetten en investeren in het welzijn van jonge jongens en meisjes, jongeren en jong volwassenen. Plannen en ideeën zijn er, het is een kwestie van goed uitwerken en tot uitvoering brengen.


Voor u hebben we de toespraken van dhr. Jeroen Zandberg, Executive director Global Diplomatic Council en mvr. Apilena Sapioper, Spokersman UN Partai Sosialis Demokrat Papua (PSDP), beschikbaar gesteld. Zo kunt u nalezen wat er met elkaar is gedeeld.


Toespraak J
. Zandberg
Download ZANDBERG • 79KB

Toespraak A
. Sapioper
Download SAPIOPER • 96KB

Toespraak J. ZandbergToespraak A. Sapioper17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page